Thursday, 29 December 2011

Telapak Kaki Syurga Ibu


Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk
menyediakan makan  malam di dapur,
lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu.
Si ibu segera mengesatkan tangan di apron sambil menyambut
kertas yang dihulurkan oleh anaknya...
lalu membacanya.

Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai RM4.00
2) Tolong jaga adik RM4.00
3) Tolong buang sampah RM1.00
4) Tolong kemas bilik RM2.00
5) Tolong siram bunga RM3.00
6) Tolong sapu sampah RM3.00

Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak
sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang
pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos menyusukan kamu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian &
keperluanmu - PERCUMA

Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang
dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu, memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu".
Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada
surat yang diberikan pada ibunya tadi.

P/s:Aku lempang jugak ni budak ni sorang,ada ke patut berkira dgn ibu dia.hahaha....hmm..,
Sayangilah Ibu anda,selagi beliau masih ada lagi disisi anda & ingatlah  kasihnya tidak akan dapat dibayar dengan harta benda!


Monday, 26 December 2011

Irwansyah-tentang perasaanku

Hahahaha~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jiwang sokmo,berat laaa budak twisties ni sorang!!!

" Lagu ni best laa..sedap didengar..!!
eh base budak suka jaga tepi kain orang ni,
menyampuk je keje yerrr"

Hahahaahaa...





P/s:Enjoying this song (+_+)

Friday, 23 December 2011

kissing Of Couple









Disaat ku petik bintang di langit,tak ku duga di cium awan,

Disaat ku ingin membalas ciuman,Bulan pula memberikan senyuman,

Disaat ku menerima ciuman & senyuman,


tatkala itu lah Matahari memberikan sinaran,


tanda merajuk cemburu.






P/s:kritik itu mudah tp seni itu sulit (^_^)

Sunday, 11 December 2011

FACEBOOK

Ni antara post-post twisties mesti mau dalam facebook,
Aku tak tahu nak tulis entry pe..jadi aku copy paste je mende ni dalam fb aku...
hahahahahahahaha....

P/s:Jangan mudah tersenyum riang bila baca entry ni
       (^_^) hahahahaha!!!
               peace no war!!!!

1)ENTRY PERTAMA
"Cepat!!
buat bunyi mcam kucing?????kalu tak,aku tembak!!!!!"

""" meo aaaaaaaaaaaaangg...meo aaaaaaaaaaaaangggg"

P/s:Huduh yer itik buat bunyi kucing!!! hahaha



Ni masa aku tengok donald duck & the gang!!
******
2)ENTRY KEDUA

Aku akan terus setia menunggu-mu,
kerana sekali aku mencintai-mu,
aku akan mencintaimu untuk selama-lamanya..!!!! — at Aku sesat laaaaaaaaaaahhh...


Ni masa tengah layan lagu hindustan,
sebab tu jadi jiwang gini....haha!!!
 

  *************
3)ENTRY KETIGA
Ceramah Ringkas: 
" Tiada gunanya kamu membazirkan air mata kamu untuk seseorang yang tidak mempedulikan kamu,kerana itu akan lebih memeritkan hati kamu,

tetapi,bazirkanlah air mata kamu untuk sesuatu yang kamu tahu akan kebenarannya kerana hanya itulah yang akan membuatkan kamu tidak menyesali akan setiap perbuatan kamu semasa kamu hidup di duniawi ini" — at SESAT DALAM LAUTAN DUNIAWI



Masa terdengar seorang ustaz bagi ceramah kat dalam radio,
terus insaf sekejap....!!!!





4)ENTRY KEEMPAT


jom kita tidur!!!
mana tahu kot-kot mimpi khawen ke???
aku tahu kamu semua ni gatal-gatal badan kan.....(*_*)
hahaha*********
peace no war........

''have a nice night"



Ni masa hujan kat rumah,
hmm,memang twisties berangan lalu laaa....
"kalu aku dah khawen sekarang ni kan best??!!!!"
hahahhahahaha





Tuesday, 6 December 2011

Tangkap Khalwat-maksiat



"...  : D Sayang!!!!

   "Ape ni bang,main pegang-pegang nii?????
        nanti nampak ke tok imam,boleh ditangkap khalwat,bang???



"errmmmm...alaaaa,,ayang nii,abg cume pegang jelah...
bukanya buat pe2 pn..!!!



"hmmmm...sayang..sayang!!,
try tengok budak dua orang tu tengah buatpe.?"

            "mana,bang?????"

           

                          ''tuuuuuuuuuuuuuuuu...kat depan????








"Abang nii!!!! tak senonoh betol laaa.....


            "Haha.,asal abg pulak yang kena..
          budak dua ekor tuu laa yang tak senonoh!

  abang cuma tengok je!!

tapi.......
        
 "''hmm..sayang,..Jom ??????


"" jom???


P/s: Hooo...menggatal nyer????????
hahaha




            




"


Saturday, 3 December 2011

mood

Mood anda???????????

                           Pesanan dari pihak penaja:
                                           
   

Thursday, 1 December 2011

Stanza Cinta-Aaron aziz & Nur fathia-


          Boy: Awak!saya suka kan awak.
                  awak!saya sayangkan awak
       awak!awak!
                  awaaaaaaaaaaakkkkk!!!!!!!



Girl:  Lalalalalalalalalalala
                          lalalalalalalalala...######

P/s: Erm..dah kita nak kata pe lagi??????
haha******