Friday, 20 July 2012

Puasa-Mak bulan Vs Anak Bulan

"dengan titah perintah dan tidak diperkenankan oleh raja-raja bahawasanya tarikh untuk umat islam berpuasa tidak dapat diumumkan lagi kerana mak bulan tidak cukup bulan lagi untuk beranak...jadi tunggu!!!!!..........."hahahaha...

ingat lagi x pok cik nihh.. ???



dia laaa yang duk umumkan tarikh bila kita kena berpuasa..
sekali sekala rindu jgk kat dia nihhh....hahaha..!!




pejam celik..pejam celik....dah nak berpuasa pulop dah kita niii....rasa-rasanya baru kelmarin habis pose sebulan..last-last..nak pose pulop...haaaaaaaaaaaaa....!!!

#haha..ni ayat untuk org yang malas pose...JGN IKUT!!

Dan satu lagi.....jangan cuba-cuba nak teguk air bila ambik air sembahyang....





haaaa..mentang-mentang la boleh  berkumur..,sampai dua tiga belas kali berkumur...hmm..,sekali berkumur,dang 10mm telan air..kena dua tiga belas kali gok.....ibarat macam minum sebotol air mineral laa...

haaaa,,,kenyang r mung!!!hahahaha...berat2...berat tahun ni pada tahun lepas........hahahaha

#kulempang-kulempang jugak budak nihhh~~hahahahahaha!

hmm...kadang-kala cubaaan tetap datang dengan sengaja....







 ni lagi sorang...mentang-mentang laaa...budak kecik..sesuka hati jerr..dahla..,makan aiskrim depan orang ramai...sambil makan,sambil jeling2jeling kat orang pose..aiii..terngangu-gugat jugak imam...

pahtuu....last2..panggil budak tuhh...

''hmm,adik...pergi beli satu lagi boleh????"hahahaha....


.......kesimpulan yang tak dapat disumpulkan,

twisties ingin mengucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubarak dan selamat berpuasa..... =)










7 comments:

SheCinta said...

slamat Bepuasa Twisties....dah sahor belum....?....


Semoga kita semua mendapat keberkatan bulan Ramadan ni : D

paripariputih said...

eh apa daa ko ni Chikedes ngan budok pun ko nak gaduh keh keh keh...

ok ler selamat berpuasa gak untuk ko tu... posa ke?? keh3 :P

paripariputih said...

aku buat review blog ko ni dekat sini check it outttt http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/twistiest-dan-sahur.html

Muttallif said...

Selamat berpuasa. Sembahyang boleh banyak kali, tapi ambik air sembahyang jangan banyak kali :)

Tinta Lana said...

Salam..

Ko ni twisties, balik2 nak kasi lempang ngan penampau, hahahaha.

Meh2, kita tukaw2, aku kasik tapak kaki,mau?hahahah.

Yo lah..selamat berposa gak la ea twisties. kurg2kan penampau..kurg2kn twisties, bnykkan sayur ngn buah..err,apa ni? hak3

♥ wawawawa ♥ said...

selamat berpuasa =)

LYAfrina said...

salam ramadhan